sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Sinisiä juttuja ja vaakailua

Nyt kun on blogi saatu "eloon", niin täytyy blogata näitä taannoin valmistuneita tuoreempien rinnalla. Elokuussa oli näemmä sininen kausi, kun silloin valmistuivat sinisenkirjava pipo Vaakan keräykseen sekä tiskirättejä sinisissä sävyissä. Nämäkin työt olivat kesäyönhullutus-töitä...



Tässä pipossa ohjeena käytetty Naisen kirjoneulepipon ohjetta Novita Talvi 2005 -lehdestä. Lanka on Nalle colori sinikirjavaa, neulottu nro 4 pyöröpuikoilla ja silmukoita oli 96 mallikerrassa (naisen pipon ohjeessa 130 silmukkaa). Koko on sopiva noin 4-vuotiaalle. Pipon päättelin minulle uudella tekniikalla, kolmen puikon päättelyllä. Kiitos Satulle neuvoista, tätä tekniikkaa tulee varmasti käytettyä toistekin! (KYH 8/2010)



Elokuussa puikoilta pääsivät pois myös kaksi tiskirättiä. Neliönmallinen rätti on neulottu 4 puikoilla helmineuleena ja ainaoikeinneuleena Lanaknitsin Allhemp6 -hamppulangasta. Tämä oli ensikosketukseni ko. lankaan ja hamppulankoihin yleensä. Ensin lanka tuntui ihan älyttömän kankealta neuloa, mutta tuntumaan tottui nopeasti ja haluaisinpa kokeilla tätä lankaa joskus myös ihan vaatteen neulomiseen. (KYH 10/2010)

Kukanmallinen rätti on tällä Tintin ohjeella tehty. Lankana lankalaatikon pohjalta löytynyt Novitan Alabama, joka ilokseni näytti kestävän 60 asteen konepesun. Puikot 3½. (KYH 26/2010)



Syyslomaviikon käsityönä minulla on ollut Nalle marjaretkestä pipo samalla mallilla kuin tämän postauksen sininen pipo. Tupsuissa on käytetty myös valkoista Nallea lakka-sävyisen marjaretken kaverina. Puikkoina käytin tällä kertaa kolmosia ja silmukoita pipossa 102. Koko edelleen noin 4-vuotiaalle sopiva. Pipon pariksi valmistui kauluri Unikko-kaulurin ohjeella. Puikkoina 3,5 numeron pyöröt. Koko myös noin 4 vuotta. Nämä oranssit asusteet lähtevät Vaakan joulukeräykseen kera suklaalevyn. Lankaa kului 100 g.

Olipa kivaa neuloa tätä lankaa. Värit ovat ihanat. Harmi, ettei tätä väriä enää valmisteta. Tänä syksynä ko. sävy vasta oikeasti kolahti minuun. Yksi kerä minulla on tätä onneksi vielä jemmassa.

lauantai 16. lokakuuta 2010

Isot ja pienet

Sukkateema on tällä viikolla ollut pop ja tässä tulee pari tuotosta. Nuo miehen Tico Tico -sukat on olleet valmiina jo viikkoja ja tänä viikonloppuna viimeistelin vauvan junasukat.

Miehen sukat on neulottu 2,5 puikoilla ihan perusohjeen mukaan tehden sukan päälisosaan myös joustinneuletta. Koko on 42. Yhdestä kerästä tulivat, vaikka varmuuden vuoksi varasin kaksi. Nämä menevät aviomiehen käyttöön. Mukavan tuntuiset, ohuet mutta lämpöiset sukat niistä tulivat, joten ehkä jossain kohtaa täytyy tehdä sellaiset itsellekin. Nämä ovat olleet muuten KYH-työ nro 20/10. :-)



Junasukat ovat Woolia ja suurensin jonkun verran alkuperäistä ohjetta: varressa on silmukoita 44 ja kantalapussa 2 krs. enemmän korkeutta. Puikot 2,5. Nämä tein KYH 19/10 tilalle. Aloitin työnä siis vauvan peukalottomia lapasia, mutta ne jäivät alkuunsa ja tein tilalle nämä sukat kun tulivat tarpeeseen.

perjantai 15. lokakuuta 2010

Lokakuun paketti

Sainpa salaisen ystäväni paketin postista haettua ennen viikonloppua. Pakettikortti tuli jo eilen ja kyllä aika lailla poltteli postiin ehtiä. Paketista paljastui lilaa ja pinkkiä ihanaista lankaa vähän joka lähtöön, liloja lakupötköjä, liloja teepusseja sekä kaunis kortti.



Lankoina paketissa olivat 7 veljestä Polkka, Novitan Bambu, Drops Paris ja ihan uusi tuttavuus urugualainen Malabrigo-lanka, joka on merinovillaa ja ihanaisen pehmeää. Kortissa oli viestinä, että langoista voi tehdä monia pikkujuttua: tiskirättejä, sukkia, lapasia jne. Ja kyllä noista varmasti syntyykin vaikka mitä kivaa. Kiitos oikein paljon SNY! Ihana paketti.

Tämä viikko on mennyt sukkatunnelmissa. Sain vihdoin lankaa kesken loppuneen Woolin jatkoksi ja olen viimeistellyt junasukkia kummitytölle. Toisena projektina on olleet Sivarisukat 7 veljeksestä. Mukaan on kaupoista tällä viikolla tarttunut pari kerää Nallen marjaretkeä lakka-sävyssä sekä Neulo tähtiä kirja Suomalaisen kirjakaupan alesta. Ei pöljempi viikko siis ollenkaan.